19 november 2008

Matporr från Öland


Karin Fransson på Hotell Borgholm har fått många utmärkelser och hennes hotellkök har utsetts till tionde bästa i Sverige.

Hon luktar på örterna i sin trädgård och pratar med dem.
Hon steker salvia till raggmunkar; hon går på plockpromenad och kommer hem med maskrosknoppar – som ska stekas i honung och serveras på chokladbröd – och med vitplister,
våtarv och ängssyra till vildsallad.
Hon kryddar olja, honung och marmelad med smaker från naturen.
Hon trollar med örterna.

Karin Franssons gröna smaker – om konsten att laga mat med färska örter” är en sensuell bok med slösande bildprakt från Prisma.

2 kommentarer:

ewa sa...

Gerda, nu tror jag mig veta vad vi kommer att få i de goda kakor du brukar bjuda på! Maskrosknoppar! Härligt ;)

Meliha sa...

Känner man dig lite grann, vet man att du blomstrar lika mycket som örter du beskriver, det sprudlar av dofter och glädje när du pratar om mat och inspirerar andra. Känns verkligen i recensionen!