14 juli 2008

In i vildmarken




En av årets bästa biofilmer så här långt är, i mina ögon, Sean Penns Into the Wild, som man nog kan tänka sig att vi köper in på DVD till biblioteket vad det lider. Vad vi redan har köpt in är det trevliga filmsoundtracket, som är gjort av Eddie Vedder, mest känd som sångare i grunge-bandet Pearl Jam.

Filmen bygger på verkliga händelser, om en ung man som överger civilisationen för att försöka överleva på egen hand i Alaska, bland annat skildrade i Jon Krakauers biografi In i vildmarken. Ytterst läsvärd. Medan ni väntar på dvd-släppet kan ni ju alltid läsa den, som utan tvivel tillför filmen lite kött på benen (ett mer väl valt uttryck än ni kanske först anar...).

2 kommentarer:

Meliha sa...

Håller ganska med! En av bättre i år. Mina favoriter (några har vi) är Eastern Promises, Sleuth, There vill be blood, 3:10 to Yuma, Death proof, din tips Little miss Sunshine, Lady Chatterlays älskare och så klart No country for,... Jag läste att Lees senaste Lust, caution ska vara ett mästervek, vet ej om någon har sett den, kommer övermorgon på DVD?

Mårten sa...

Faktum är att jag har sett Lust, caution, och den är utomordentligt bra. Men å andra sidan är allt Ang Lee gör (förutom möjligen Hulken) högklassigt.