17 juni 2010

Kaos på stadsbiblioteket?

Vi håller på att bygga en ny entré i biblioteket. Det innebär att det blir lite stökigt ett tag framöver. Vi ska få en ny återlämningsmaskin som är något större och som kan ta emot nästan allt du lånat. I och med det så flyttas lånedisken och informationsdisken lite längre in i biblioteket.
Just nu är det ett stort hål där den gamla lånedisken stod. Här ska vår nya återlämningsmaskin stå.
Nu är lånedisken på den plats där informationsdisken var tidigare. Om du inte hittar så fråga personalen så hjälper vi dig!
Från och med nu så hämtar du dina reserverade böcker själv.
Du blir, som tidigare, meddelad om att din reserverade bok finns att hämta men nu har du även fått ett "hämtnummer", med det numret lokaliserar du din bok. De böcker som är reserverade finns i en bokhylla placerad på bottenplan strax intill trappan upp till plan två. Du kan nu själv reservera böcker även innestående böcker hemifrån, nytt är att alla reservationer kostar tio kronor. Barn och ungdomar under 18 år är undantagna. Avgiften på tio kronor läggs direkt på ditt lånekort vid reservationstillfället . Du behöver inte längre betala reservationsavgiften när du hämtar boken utan kan ta det vid ett senare tillfälle. Man kan nu ha avgifter upp till 200 kronor innan lånekortet blir spärrat. (Tidigare 100 kronor)

Snart är vår gamla återlämningsmaskin ett minne blott!

Inga kommentarer: