29 juni 2008

Benson vs. White

Utan förvarning släppte The Raconteurs sin andra platta, Consolers of the Lonely, i mars i år. Plötsligt, utan tillstymmelsen till reklam fanns den bara på skivdiskarna. Det får sägas vara ett ovanligt tillvägagångssätt i vår tid, där termen marknadsföring ger fler träffar på google än humanism...

Egentligen är Raconteurs två band i ett, å ena sidan Jack Whites (till vardags i The White Stripes) vilda gitarrbaserade rock, å andra sidan Brendan Bensons powerpop, och kombinationen ger oss onekligen en varierad skiva. Det är två oerhört skickliga låtskrivare som gör det här till en av årets absoluta höjdare, inte minst titelspåret ger mig rysningar... ("I'm not sure there is a point to this story, but I'm gonna tell it again" sjunger Jack White).

Tyvärr har stadsbiblioteket inte Brendan Bensons soloplatta Lapalco, som är ett mästerverk, men det kanske går att åtgärda med tiden. Däremot finns båda Raconteurs plattor att låna, vill du se om de finns inne kan du klicka här.

3 kommentarer:

ewa sa...

Nä, man ska nog inte be om ursäkt så, men... Hur får bilderna dit man vill??
Intressant om marknadsföring och humanism!!

Mårten sa...

Vad gäller bilderna: i förstaläget får man se till att välja höger-, vänster- eller mittcentrering, och sedan kan man till viss del styra om bilderna genom att "dra och droppa", ungefär som när man flyttar filer mellan mappar. Men Blogger är ett trubbigt verktyg vad gäller layout är jag rädd.

Mårten sa...

Och vad gäller humanism och marknadsföring får jag väl erkänna att den förra termen kanske inte tillhör vardagligt språkbruk på samma sätt som det senare, tex kärlek slår marknadsföring med hästlängder. Dock förekommer humanism i fler språk än det svenska, så det är ändå lite uppseendeväckande. (Fast i slutändan är väl detta ett exempel på hur man kan välja sina exempel för att göra en poäng...)